"Facute de Mana": primul eveniment-atelier de colectii unicat si tehnici de lucru manualIn perioada 5-6 decembrie 2009, la The Ark (Calea Rahovei 196, vizavi de Piata de Flori) are loc prima expozitie-atelier de creatii unicat si tehnici de lucru.

Prezenta a peste 15 colectii de obiecte realizate manual, a autorilor acestora, cat si a workshop-urilor, transforma evenimentul “Facute de Mana”, in prima expozitie interactiva, deschisa vizitatorilor ce vor sa patrunda in lumea unicatului si, mai ales, sa descopere secretele artei de a crea manual.

Modul cum se creeaza felicitari si ravase din hartie manuala, papusi gotice din materiale textile, decoratiuni pentru brad din hartie sau pasta modelatoare, icoane bizantine, bijuterii din metal, ceramica, sticla, cochilii fosilizate sau hartie, gentute elegante din matase si dantela reprezinta ineditul evenimentului.

Pe perioada celor doua zile, fiecare artist si-a mutat atelierul in expozitie si va dezvalui vizitatorilor secretele harului de creator manual.

Colectia inedita de tutu-uri “A lacy Christmas” va aduce in prim plan culoarea si eleganta acestor obiecte de vestimentatie. Prezenta a doua manechine vor ajuta autorul sa dezvaluie etapele realizarii unui tutu.

“Nuit Noir” este o colectie de genti, palariute, coliere, brose si cercei, realizate din dantela, foita de aur, cristale si materiale textile. Negrul - culoare dominanta - este ingredientul perfect pentru a reliefa nostalgia si dorinta de a ne reconecta la frumusetea trecutului de tip Art Nouveau.

“Origami – poveste de Craciun” si “Suflet de hartie” sunt doua colectii care demonstreaza ce poate deveni o bucata de hartie in mainile unor creatori ce manuiesc cu arta tehnica japoneza Origami. Veti descoperi frumusetea decoratiunilor pentru brad, realizate din hartie si ineditul bijuteriilor din acelasi material, hartia.

“Mozaic”, colectia de bratari din ceramica, bucura ochiul prin forma si culoarea lor. Instrumentele de lucru, ce pot fi vazute in cadrul workshop-urilor, sunt simple si neconventionale si au oferit fiecarei bratari propria poveste.

Tehnica “hammering” este adusa in fata vizitatorilor prin colectia “Metamorfoze”. Sunt obiecte decorative din cupru, rezultate in urma prelucrarii metalului prin aceasta tehnica foarte veche.

“Moara de hartie “ ne va aduce in atentie un alt fel de felicitari, ravase realizate monocrom, din hartie manuala.

Nu in ultimul rand, trebuie sa amintim colectia de genti casual ”Urban Winter”, precum si colectiile de bijuterii “Autumn Blooming”, “Winter Dreams” sau “Ammonite”.

“N-a fost odata” este prima de colectie de papusi gotice - personaje ce locuiesc in Falushtain, un tinut imaginar pe coordonate a la Tim Burton. Iata cum descoperim ca frumosul nu trebuie cautat doar in culori vesele si creaturi adorabile, ci si in latura mai intunecata a vietii. Papusile devin simpatice tocmai prin faptul ca sunt triste sau vulnerabile, trasaturi foarte bine evidentiate de creator.

Creatiile expuse in cadrul acestui eveniment–atelier, tehnicile de expresie utilizate, modul de prelucrare a materialelor, ne vor duce cu gandul la vremuri apuse, la nostalgia “Zapezilor de altadata”, nume dat unei alte colectii inedite de bijuterii din piele si dantela vintage.

Si, daca e Ajunul lui Mos Nicolae, prima sarbatoare religioasa din decembrie, atunci trebuie sa ne oprim si la colectia de icoane bizantine, prezenta in cadrul acestui eveniment-atelier. Aici veti putea descoperi cum se pregateste lemnul pentru a deveni o icoana, cum se aleg schitele sau instrumentele de lucru.

“Facute de Mana” este primul eveniment-atelier organizat cu si despre artisti, despre secretele meseriei lor si destinat iubitorilor de frumos, in ajun de sarbatoare.

Comentariile celorlalti

Comentariul tau


Nume:  
Remember personal info?

Email:
URL:
Comentariu: / Textile


( Inregistreaza numele tau de user / Autentificare )

Notificare: Da, trimite-mi email cand cineva raspunde.

Anunt: Toate etichetele html cu exceptia <b> si <i> vor fi inlaturate din comentariul tau. Poti face link-uri prin simpla tastare a url-ului sau a adresei de email.