Clubul crimelor de joi de Richard Osman (Sau cum să îți faci prieteni la fel de țăcăniți ca tine)

,

,Intr-un satuc linistit pentru seniori, patru pensionari excentrici care au legat o prietenie improbabila se intalnesc o data pe saptamana ca sa rezolve cazuri de crima ramase neelucidate.

Dar cand un om e ucis chiar sub ochii lor, Clubul Crimelor de Joi se pomeneste aruncat in mijlocul primei sale anchete adevarate.

Elizabeth, Joyce, Ibrahim si Ron poate ca au o varsta venerabila, dar mai au inca destui asi in maneca. Ajutati de o tanara politista dornica sa se afirme si de un inspector-sef caruia nu-i mai lipseste mult sa-si ia lumea in cap, echipa noastra stralucita, dar absolut neobisnuita trebuie sa salveze locul care le-a devenit camin, dar si sa demaste mintea diabolica din spatele complotului ,

 

Clubul crimelor de joi de Richard Osman 1. Seria clubul crimelor de joi

Am dat de acest titlu într-un grup de lectură. La vremea aceea căutam seri de cărți detectiv, polițiste și eventual și etichetate ca fiind bestseller. Și să vezi și să nu crezi pe loc m-a atras.

Joyce este o asistentă băgăcioasă, Elizabeth este o tipă misterioasă, Ron este un activist convins și Ibrahim este un psihiatru pacifist.

Avem patru seniori la număr care cum nu fac și ce fac sau cum s-ar zice pe meleaguri mai ploioase i-a tunat și i-a adunat, se trezesc că devin membrii clubului crimelor de joi.

Clubul în teorie se ocupă de elucidarea unor cazuri infracționale mai vechi, dar cum raufacătorii nu sunt opriți nici de vârstă nici de loc, cei patru vor trece rapid la ași pune la dispoziție abilitațile practice.

Datorită faptului că avem patru detectivi amatori, povestea derulează cu o rapiditate demnă de un scenariu televizat. Istorile de viață, pistele de cercetare, teorile asupra vinovatului și încurcăturile sunt mult mai numeroase și intense față de cărțile în care avem un singur detectiv.

Întradevăr povestea are o idee interesantă care o ajută să se diferențieze cu ușurință de cărțile din acest gen, ceea ce e o veste bună pentru amatori stilului deoarece când ești basionat de el, dorești să fi surprins mereu de ceva nou.

Cartea vine cu un plus substanțial deoarece subliniează frecvent munca în echipă, accentuând bine dinamica unui grup și redând cu realism și umor gândurile și dificultațile pe care le au persoanele la o vârstă mai înaintată.

Îmi place că fiecare persoană e bine conturată, oferindu-i fiecăruia în parte șansa de a excela. De asemenea am apreciat și faptul că a lasat la latitudinea cititorului să-și aleagă favoriții.

La acest Moment preferatul meu e Ibrahim care lasă să se creadă că el îi înțelege pe fiecare în parte în plus pare că are și potențial, îndeaproape mă distrează la maxim Ron pentru faptul că este mereu la granița legalitații, apoi urmează Elizabeth pe care o apreciez deoarece pare că știe mereu cât e ceasul și cea mai puțin favorită este Joyce deoarece mi-se pare umpic prea băgăcioasă.

Dacă îți plac cărțile care sunt scrise sub formă de scenariu fapt ce face să rămai mereu în suspans dar și amuzat. este o alegere cât se poate de bună, având un final pe care nu îl vei putea gici.

Cartea te pune ca spectator derulându-se în ordine cronologica,fiecare personaj își prezintă părerile. Este scrisă într-un limbaj accesibil și ritm alert și cu rasturnări de situație foarte fregvente care te țin în tensiune până la ultima pagină. Scritura este ușoară și se poate termină lejer într-o zi mai puțin ocupată.

Cum să îți faci prieteni la fel de țăcăniți ca tine

Această carte m-a facut să meditez la cât de multe persoane se simt singure odată cu adăugarea de ani, deoarece țin să creadă că nu mai au timp și nevoie de relații de prietenie și că oamenii își schimbă interesele de-a lungul timpului fapt ce e face să respingă orice nouă apropiere.

E dezolant să vezi câți oameni cred că o relație de cuplu reprezintă începutul și sfârșitul legăturilor sociale. Și cum așteaptă ca o singură persoană să le împlinească sentimentul de susținere și apartenență.

Da, este o nevoie pe care o simțim încă de la începutul vieții și pe care încercăm să o împlinim prim multitudinea legăturilor pe care le avem precum cele familiale, cele de proximitate, cele de colegialitate, cele de amiciție și nu în ultimul rând cele de cuplu.

Și despre cei care realizează importanța fiecărei legături este vorba aazi dar și pentru cei ce își doresc relații de prietenie mai mulțumitoare.

Cum să transformi o banală legătură într-o relație de prietenie? Elementele esențiale care duc la o legătură strânsă sunt sentimentele pozitive reciproce, disponibilitatea și acceptarea celuilalt de fiecare parte.

Disponibilitatea oferită se manifestă prin atenție, ajutor, momente de interacțiune (conversat, activitați, timp petrecut împreună), plus empatie reciprocă.

Acceptarea persoanei de lângă tine se observă prin toleranța la felul de a reacționa, la ideile pe care le are, la modul de a rezolva problemele și la felul de a fi a persoanei.

Și nu uita, sentimentele pozitive împărtășite împreună și unul față de celălalt sunt cele mai importante, deoarece ele îți dau senzația de apartenență, de conecțiune și de suport.

Cum?De ce? Unde? Când?
Pentru a afla cum poți să ai prieteni la orice vârstă și a citi un început de serie thriller foarte amuzant, îți zic că Clubul crimelor de joi de Richard Osman merită un loc în colecția ta.

Spune-mi tu ai citit această carte? Sau ce țăcăneli te unesc pe tine de prietenii tai? /div>


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu poti copia informatia de pe acest site